Νέα
  • ΓΔ: 1054.59 +0.83%
  • Τζίρος: 88,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Σε επίπεδα ρεκόρ εκτοξεύτηκε το εμπορικό έλλειμμα το 2022

Σε επίπεδα ρεκόρ «έκλεισε» το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ το 2022, πλησιάζοντας το ένα τρισ. δολάρια, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που δημοσιοποίησε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Συγκεκριμένα, το εμπορικό έλλειμμα της χώρας διαμορφώθηκε στα 948 δισ. δολάρια πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση κατά 12,2% σε σχέση με τα 845 δισ. δολάρια το 2021.

Ο όγκος των εξαγωγών αυξήθηκε κατά 453 δισ. δολάρια, ήτοι 17,7%, φτάνοντας λίγο πάνω από τα 3 τρισ. δολάρια, χάρη κυρίως στις ενισχυμένες ενεργειακές εξαγωγές της χώρας κυρίως προς την Ευρώπη. Όμως, οι εισαγωγές αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο, κατά 556 δισ. δολάρια ή 16,3%, αγγίζοντας τα 4 τρισ. δολάρια.

Πολιτικό «αγκάθι» για το Λευκό Οίκο αποτελεί και το νέο άλμα στο εμπορικό έλλειμα της χώρας με την Κίνα, που διευρύνθηκε κατά 29,4 δισ. δολάρια στα 382,9 δισ. παρά τα προβλήματα στις σινοαμερικανικές σχέσεις.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ