Νέα
  • ΓΔ: 1054.59 +0.83%
  • Τζίρος: 88,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Zoom: Προχωρά σε περικοπή του 15% του προσωπικού της

Πηγή: AP

Συνεχίζεται ο… χορός των απολύσεων στον ευρύτερο τεχνολογικό κλάδο των ΗΠΑ. Στην συνεχώς αυξανόμενη λίστα προστέθηκε νωρίτερα και το όνομα της Zoom Video Communications.

Η εταιρεία που έγινε πολύ δημοφιλής την περίοδο της πανδημίας βοηθώντας τον κόσμο να επικοινωνήσει μπήκε σε αντίστροφη πορεία, καθώς με την άρση των περιοριστικών μέτρων οι προσωπικές επαφές ξεκίνησαν και πάλι τόσο σε εργασιακό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Και σε συνδυασμό με την επιβράδυνση της οικονομίας, είδε τα έσοδα της να υποχωρούν με αποτέλεσμα να ανακοινώνει πρόγραμμα περικοπών.

Όπως ανακοίνωσε, θα προχωρήσει σε περίπου 1.300 απολύσεις, που αντιστοιχούν στο 15% του εργατικού δυναμικού της.

Η ανακοίνωση έγινε στην ιστοσελίδα της εταιρείας, όπου η Zoom εξηγεί πως η απόφαση αυτή είναι δύσκολη αλλά απαραίτητη, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Έρικ Γιουάν να εξηγεί πως η εταιρεία πρέπει να προσαρμοστεί στην «αβεβαιότητα της παγκόσμιας οικονομίας», καθώς και στην «επίδρασή της στους πελάτες».

Στο πλαίσιο της ανάγκης να μειώσει τις δαπάνες της εταιρείας και ο ίδιος ο Γιουάν θα μειώσει θεαματικά το μισθό του κατά 98%(!) για το τρέχον δημοσιονομικό έτος και δεν θα δεχτεί κανένα μπόνους. Μειώσεις κατά 20% θα υποστούν και τα υπόλοιπα ανώτατα διοικητικά στελέχη.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ