Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Ecofin: Η Ρωσία στη μαύρη λίστα των μη συνεργαζόμενων φορολογικά χωρών

Το Ecofin συμπεριέλαβε τη Ρωσία στη μαύρη λίστα με τις χώρες που δεν συνεργάζονται σε φορολογικά θέματα, επειδή η Μόσχα δεν αντιμετώπισε επιζήμιες πρακτικές για την πνευματική ιδιοκτησία και άλλα θέματα έως τη διακοπή των συζητήσεων που ακολούθησε την εισβολή στην Ουκρανία.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ, οι οποίοι συνεδριάζουν σήμερα, πρόσθεσαν στη μαύρη λίστα και την Κόστα Ρίκα, τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και τις νήσους Μάρσαλ.

16 χώρες στη μαύρη λίστα

Η μαύρη λίστα περιλαμβάνει πλέον 16 χώρες που θεωρείται ότι δεν ικανοποιούν τις απαιτήσεις της ΕΕ για θέματα, όπως η φορολογική διαφάνεια και η δίκαιη φορολογία.

Η Κομισιόν πίεσε να περιληφθεί και το Κατάρ στη μαύρη λίστα, αλλά αυτό προσέκρουσε στην άρνηση χωρών – μελών να συναινέσουν επί του παρόντος, καθώς η Ντόχα προώθησε νομοθεσία που αντιμετώπισε τις ανησυχίες της ΕΕ, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση του θέματος.

Στο Κατάρ δόθηκε πρόσθετος χρόνος να εφαρμόσει φορολογικές μεταρρυθμίσεις καθώς έχει περιορισμούς όσον αφορά την τροποποίηση του συντάγματος, αλλά το εμιράτο θα μπει στη μαύρη λίστα αν η κυβέρνησή του δεν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ