Νέα
  • ΓΔ: 1424.77 +1.20%
  • Τζίρος: 175,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τουρκία: Σταματά τις εισαγωγές χρυσού μετά τους φονικούς σεισμούς

H Τουρκία θα σταματήσει κάποιες εισαγωγές χρυσού στο πλαίσιο του έκτακτου σχεδίου ανάγκης για την άμβλυνση του αντίκτυπου από τους δύο φονικούς σεισμούς της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται αξιωματούχο με γνώση του θέματος.

Το υπουργείο Οικονομικών οριστικοποίησε έναν κανονισμό που επιβάλει τη διακοπή αγορών χρυσού από το εξωτερικό, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Στα 20,4 δισ. δολάρια οι εισαγωγές χρυσού το 2022

Η Τουρκία έκανε αθρόες εισαγωγές χρυσού το 2022 καθώς οι πολίτες της έσπευδαν να επενδύσουν σε αυτόν για να προστατέψουν τις αποταμιεύσεις τους από τον αστρονομικό πληθωρισμό και την κατρακύλα της λίρας.

Οι εισαγωγές χρυσού ανήλθαν σε 20,4 δις. δολάρια πέρυσι, συμβάλλοντας πολύ στο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας ύψους 48,8 δις. δολαρίων.

Η τουρκική κεντρική τράπεζα έκανε επίσης τις μεγαλύτερες αγορές χρυσού από όλες τις άλλες κεντρικές τράπεζες πέρυσι. Τα διαθέσιμά της σε χρυσό είχαν φθάσει σε επίπεδο – ρεκόρ, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού, καθώς εκτινάχθηκε κατά 148 τόνους σε 542 τόνους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ