Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Manchester United: Επίσημη προσφορά εξαγοράς από Καταριανό επενδυτή

Πηγή: Unsplash

Μετά από πολυήμερη σεναριολογία για το πιθανό ενδιαφέρον Καταριανών επενδυτών προς την Manchester United, η είδηση επιβεβαιώθηκε με το βρετανικό σύλλογο να ανακοινώνει επισήμως πως δέχτηκε προσφορά εξαγοράς.

Ενδιαφερόμενος είναι ο σείχης Γιασίμ μπιν Χαμάντ αλ Θανί, πρόεδρος μιας από τις μεγαλύτερες καταριανές τράπεζες. Είναι γιος του ισχυρού πρώην πρωθυπουργού και πρώην επικεφαλής του κρατικού επενδυτικού fund της χώρας, Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Τζαμπέρ Αλ Θανί.

Η πρόταση, μέσω του ιδρύματος του σεϊχη, Nine Two Foundation, αφορά την ομάδα, το προπονητικό κέντρο, το στάδιο και όλες τις υποδομές του συλλόγου.

Το ύψος της προσφοράς δεν έγινε γνωστό, αλλά εκτιμάται πως ο «πόλεμος» των προσφορών θα ξεκινήσει πάνω από τα 4 δισ. στερλίνες. Τα βρετανικά media αναφέρουν, πάντως, πως το ύψος αυτό δεν θα ικανοποιήσει την σημερινή ιδιοκτησία, την αμερικανική οικογένεια των Γκλέιζερ που ήλπιζε να διασφαλίσει από 6 έως 7 δισ. στερλίνες. Αν και η τελική τιμή θα εξαρτηθεί προφανώς από τον ανταγωνισμό για την απόκτηση του συλλόγου.

Για την ομάδα λέγεται ότι ενδιαφέρονται και οι Σαουδάραβες, ενώ επίσημη προσφορά έχει δηλώσει ότι θα καταθέσει και ο Βρετανός μεγιστάνας σερ Τζιμ Ράτκλιφ, έχοντας τη στήριξη και των οπαδών των "κόκκινων διαβόλων".  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ