Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Philips: Η διοίκηση δεν θα λάβει μπόνους για το 2022 - «Απογοητευτική χρονιά»

Philips / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Η δαπανηρή ανάκληση συσκευών υπνικής άπνοιας και αναπνευστήρων το 2022 θα στερήσει από τη διοίκηση της Philips τα bonus για το περασμένο έτος, με την εταιρεία να κάνει λόγο για μια «απογητευτική χρονιά».

Σύμφωνα με το Reuters, η ολλανδική εταιρεία ιατρικού εξοπλισμού δεν θα μοιράσει bonus για το 2022, μετά την ανάκληση αναπνευστικών συσκευών, στις οποίες ένα τμήμα τους από αφρό μπορούσε να διασπαστεί και να γίνει τοξικός, προκαλώντας δυνητικά καρκίνο. Η ανάκληση αυτή οδήγησε σε βουτιά 70% της αγοραίας αξίας της εταιρείας, ανέφερε σήμερα Τρίτη η Philips.

«Τα εποπτικά και διοικητικά συμβούλια έχουν παραιτηθεί από τυχόν ετήσιες πληρωμές κινήτρων για το 2022», ανέφερε η εταιρεία στην ετήσια έκθεσή της.

«Το 2022 ήταν μια πολύ απογοητευτική χρονιά για τη Philips και τους μετόχους της», υπογράμμισε η εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα η Philips ανακοίνωσε ότι προχωρά στην κατάργηση 6.000 θέσεων εργασίας, για να βελτιώσει την κερδοφορία της.

Οι μισές από τις περικοπές θα γίνουν φέτος και οι άλλες μισές θα πραγματοποιηθούν έως το 2025.

Η νέα αναδιοργάνωση προστέθηκε σε ένα σχέδιο που ανακοινώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο για μείωση του εργατικού δυναμικού κατά 5% (4.000 θέσεις εργασίας), καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει τις συνέπειες από τις ανακλήσεις.

Με πληροφορίες από Reuters
 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ