Νέα
  • ΓΔ: 1258.17 +0.60%
  • Τζίρος: 160,29 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Λίντνερ: Η Γερμανία πρέπει να τερματίσει την επεκτατική δημοσιονομική πολιτική

Πηγή: AP

H Γερμανία πρέπει να τερματίσει την επεκτατική δημοσιονομική πολιτική της, διαφορετικά θα υπάρχει ο κίνδυνος να τροφοδοτηθεί ο πληθωρισμός, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ.

«Οι αυξήσεις των επιτοκίων αποτελούν ήδη ένα σήμα για να δει η κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι», είπε σε συνέντευξή του στο Reuters.

Πρόσθεσε ότι η Γερμανία παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του πληθωρισμού και έχει λάβςι μία σειρά μέτρων για να τον μειώσει.

Μεταξύ των μέτρων αυτών είναι το φρένο στις τιμές του φυσικού αερίου και του ρεύματος που συνδέεται με κίνητρα εξοικονόμησης καθώς και ένα αφορολόγητο επίδομα για τον πληθωρισμό, το οποίο επιτρέπει στους εργοδότες να αποζημιώνουν για τις αυξήσεις των τιμών χωρίς να αυξάνουν τους μισθούς, «κάνοντας λιγότερο πιθανό ένα ενδεχόμενο σπιράλ μισθών – τιμών», είπε ο Λίντνερ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ