Νέα
  • ΓΔ: 1244.75 +2.16%
  • Τζίρος: 137,93 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ανησυχητική έκθεση: Παχύσαρκος 1 στους 2 μέχρι το 2035 - Στα 4 τρισ. ο λογαριασμός στην Υγεία

Πηγή: Pixabay

Περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού θα είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο μέχρι το 2035 σημαντική δράση, εάν δεν ληφθούν δράσεις, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύει το Reuters.

Ο Παγκόσμιος Ατλαντας 2023 της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παχυσαρκίας προβλέπει ότι το 51% του κόσμου, ή περισσότεροι από 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι, θα είναι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι μέσα στα επόμενα 12 χρόνια.

Τα ποσοστά παχυσαρκίας αυξάνονται ιδιαίτερα γρήγορα μεταξύ των παιδιών και στις χώρες με χαμηλότερο εισόδημα, σύμφωνα με την έκθεση.

Περιγράφοντας τα στοιχεία ως «σαφή προειδοποίηση», η Louise Baur, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παχυσαρκίας, δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να δράσουν τώρα για να αποτρέψουν την επιδείνωση της κατάστασης.

«Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό να βλέπουμε τα ποσοστά παχυσαρκίας να αυξάνονται ταχύτερα μεταξύ των παιδιών και των εφήβων», ανέφερε σε δήλωσή της.

«Οι κυβερνήσεις και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σε όλο τον κόσμο πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν να μετακυλήσουν το υγειονομικό, κοινωνικό και οικονομικό κόστος στη νεότερη γενιά», αναφέρεται.

Η έκθεση διαπιστώνει ότι η παιδική παχυσαρκία θα μπορούσε να υπερδιπλασιαστεί από τα επίπεδα του 2020, σε 208 εκατομμύρια αγόρια και 175 εκατομμύρια κορίτσια μέχρι το 2035.

Στο 3% του ΑΕΠ το κόστος

Το κόστος για την κοινωνία είναι σημαντικό ως συνέπεια των προβλημάτων υγείας που συνδέονται με το υπερβολικό βάρος, αναφέρει η Ομοσπονδία: πάνω από 4 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως μέχρι το 2035, ή 3% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Το 2020, 2,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 38% του παγκόσμιου πληθυσμού, ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Πλήττονται χαμηλά και μεσαία εισοδήματος

Η έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι σχεδόν όλες οι χώρες που αναμένεται να δουν τη μεγαλύτερη αύξηση της παχυσαρκίας τα επόμενα χρόνια είναι χαμηλού ή μεσαίου εισοδήματος, στην Ασία και την Αφρική.

Τα στοιχεία θα παρουσιαστούν στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής των Ηνωμένων Εθνών και στα κράτη μέλη την επόμενη εβδομάδα.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ