Νέα
  • ΓΔ: 1244.75 +2.16%
  • Τζίρος: 137,93 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ολλανδία: Ομαδική αγωγή διεθνών αεροπορικών εταιρειών κατά της κυβέρνησης

Πηγή: AP

«Πόλεμος» ξέσπασε στην Ολλανδία ανάμεσα στις αεροπορικές εταιρείες και την κυβέρνηση, με αφορμή την αιφνιδιαστική απόφαση των αρχών να μειώσουν δραστικά την ταξιδιωτική κίνηση στο διεθνές αεροδρόμιο Σίπχολ για περιβαλλοντολογικούς λόγους. Μάλιστα, πέντε κορυφαίες εταιρείες ένωσαν τις δυνάμεις τους προχωρώντας στην κατάθεση αγωγής κατά της ολλανδικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η KLM Group, μαζί με την Delta, την Corendon, την Tui και την easyJet κινήθηκαν από κοινού δικαστικά κατά της κυβέρνησης με αφορμή την «μονομερή και αφνίδια» απόφαση της να μειώσει την ταξιδιωτική κίνηση στο Σίπχολ από τις 500.000 στις 460.000 πτήσεις, σε ετήσια βάση με στόχο κυρίως τη μείωση των ρύπων και επιπρόσθετα τον περιορισμό της ηχορύπανσης

Μόνο η KLP αναλογεί περίπου στο 60% της ταξιδιωτικής κίνησης στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ.

Στο πλευρό των εταιρειών θα βρεθεί και η ΙΑΤΑ, καθώς η μείωση της κίνησης στο κεντρικό αεροδρόμιο της Ολλανδίας θα έχει ευρύτερες επιπτώσεις, καθώς είναι και ένας από τους δημοφιλέστερους ενδιάμεσους σταθμούς για τις υπερατλαντικές πτήσεις πολλών εταιρειών.   

Οι εταιρείες ισχυρίζονται ότι έχουν κάνει μεγάλες επενδύσεις προς την κατεύθυνση της απολιγνιτοποίησης και της ανανέωσης και του εκσυγχρονισμού του στόλου τους με αεροσκάφη που κάνουν λιγότερο θόρυβο και ξοδεύουν λιγότερα καύσιμα. Θεωρούν δε, πως η Ολλανδία δεν αναγνωρίζει και δεν εκτιμά τις προσπάθειες τους. Ωστόσο, η κυβέρνηση που εξελέγη με μια άκρως «πράσινη» ατζέντα επιμένει στο σχέδιο της.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ