Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΕ: Το σχέδιο-απάντηση της Κομισιόν στο πράσινο πακέτο Μπάιντεν - Οι πρώτες πληροφορίες

Κομισιόν
Πηγή: Unsplash

Η ΕΕ βάζει σαν στόχο να διαθέτει αρκετή παραγωγική δυνατότητα για καθαρές τεχνολογίες ώστε να μπορεί να καλύψει έως και τα δύο πέμπτα της εγχώριας ζήτησης. Μάλιστα, για το σκοπό αυτό θα επιτρέπει στις κυβερνήσεις των κρατών μελών να παρακάμπτουν περιβαλλοντολογικές μελέτες με στόχο τα project να δρομολογούνται πιο γρήγορα.

Αυτό αναφέρει το προσχέδιο της πρότασης της Κομισιόν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των «Financial Times».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ότι σε πέντε κλάδους-κλειδί, την ηλιακή και αιολική ενέργεια, τις αντλίες θερμότητας, τις μπαταρίες και την ηλεκτρόλυση, η παραγωγική δυνατότητα θα πρέπει να είναι σε θέση να καλύπτει τουλάχιστον το 40% των αναγκών της Ένωσης, στο δρόμο και για την επίτευξη των περιβαλλοντολογικών στόχων που έχει θέσει η περιοχή μέχρι το 2050.

Οι υψηλότεροι στόχοι αφορούν ειδικά την αιολική ενέργεια και τις αντλίες θερμότητας, όπου το ποσοστό θα πρέπει να φτάνει το 85%.

Η πρόταση της Κομισιόν πρόκειται να παρουσιαστεί επισήμως στις 14 Μαρτίου. Θα αποτελεί δε, ευθεία απάντηση στο περίφημο αμερικανικό πακέτο Μπάιντεν για την ώθηση των πράσινων τεχνολογιών με την δρομολόγηση κινήτρων και φοροαπαλλαγών ύψους 369 δισ. δολάρια, που η Ευρώπη θεωρεί ότι θίγει την ανταγωνιστικότητα και τα συμφέροντα της.    

Με πληροφορίες από Financial Times

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ