Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Moody's: Υποβάθμιση του outlook των αμερικανικών τραπεζών - Οικονομική ύφεση μέσα στο '23

Σε επί τα χείρω αναθεώρηση του outlook του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος από «σταθερό» σε «αρνητικό» προχώρησε η Moody’s, σαν αποτέλεσμα των τριγμών που προκάλεσε η κατάρρευση της Silicon Valley Bank.  

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, ο πανικός που οδήγησε στην κατάρρευση της Silicon Valley Bank, της Signature Bank, αλλά και της κρυπτοτράπεζας Silvergate Capital οδήγησε σε μια ταχεία επιδείνωση του λειτουργικού περιβάλλοντος του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος.

Τα νέα δεδομένα, λοιπόν, την οδήγησαν στην απόφαση να υποβαθμίσει τις προοπτικές όλου του κλάδου.

Ο οίκος σχολιάζει τα έκτακτα μέτρα που αναγκάστηκαν να λάβουν οι αρχές για να στηρίξουν τις τράπεζες, ωστόσο επεσήμανε πως κι άλλα ιδρύματα, με μεγάλες απώλειες και μη εγγυημένες καταθέσεις, μπορεί να βρίσκονται επίσης σε κίνδυνο.

Μία μέρα νωρίτερα, η Moody’s είχε σπεύσει να προχωρήσει στην υποβάθμιση της Signature στην κατώτερη κατηγορία των «σκουπιδιών» και να εκδώσει ανάλογη αρνητική προειδοποίηση για άλλες έξι μικρές περιφερειακές τράπεζες, την First Republic, την Zions, την Western Alliance, την Comerica, την UMB Financial και την Intrust Financial.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, η αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve, στην προσπάθεια της κεντρικής τράπεζας να περιορίσει τον πληθωρισμό, προκάλεσε πιέσεις στον κλάδο. Μάλιστα, η ίδια υποστήριξε πως «βλέπει» και νέες αυξήσεις των επιτοκίων που θα κρατήσουν ζωντανές τις πιέσεις αυτές.

Επίσης, προέβλεψε ότι η αμερικανική οικονομία θα υποχωρήσει σε ύφεση, αργότερα μέσα στη χρονιά, δημιουργώντας επίσης νέες πιέσεις προς τον τραπεζικό κλάδο.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ