Νέα
  • ΓΔ: 1458.52 +0.43%
  • Τζίρος: 98,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

SOS από Ρουμπινί: «Ωρα Lehman» για την Ευρώπη η Credit Suisse

Ο Νουριέλ Ρουμπινί
Ο Νουριέλ Ρουμπινί / Πηγή: AP Images

Ο Νουριέλ Ρουμπινί ξαναχτυπά! Ο διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος εξέπεμψε σήμα κινδύνου για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα μετά τους τριγμούς της Credit Suisse.

O Νουριέλ Ρουμπινί, χαρακτήρισε "Ώρα Lehman" για την Ευρώπη την κρίση της Credit Suisse.

Ο Αμερικανός οικονομολόγος ανέφερε σε ανάρτησή του ότι ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος είναι «πολύ μεγάλος για να σωθεί και πολύ μεγάλος για να πτωχεύσει». Ανέλυσε τις ομοιότητες με την κατάρρευση της Lehman Brothers στις ΗΠΑ, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η παγκόσμια οικονομική κρίση, που επηρέασε και την Ελλάδα.

Μάλιστα στο συνέντευξη του στο Bloomberg, επισήμανε ότι «η αμερικανική Silicon Valley Bank αφορούσε μόνο 150 δισ. δολάρια ενεργητικό, ενώ στην Credit Suisse μιλάμε για τουλάχιστον 700 δισ. δολάρια. Οπότε οτιδήποτε συμβεί στην ελβετική τράπεζα θα έχει συστημικό αντίκτυπο όχι μόνο στο ευρωπαϊκό χρηματοικονομικό σύστημα αλλά στο παγκόσμιο σύστημα».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Όπως επισήμανα στη συνέντευξή μου στο Bloomberg TV σήμερα το πρωί, η κρίση της Credit Suisse είναι μια "ώρα Lehman" για τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες αγορές. "Πολύ μεγάλη για να καταρρεύσει και πολύ μεγάλη για να σωθεί". Δεν είναι καν σαφές ποιες είναι οι διάφορες μη πραγματοποιημένες ζημιές της σε τίτλους και άλλα περιουσιακά στοιχεία»

Ο διάσημος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, γνωστός και ως Dr Doom καθώς δρα συχνά ως «μάντης κακών».

Σημειώνεται ότι η Credit Suisse έχασε σχεδόν το ένα τέταρτο της αξίας της σήμερα Τετάρτη, πέφτοντας σε νέο ιστορικό χαμηλό, αφού ο μεγαλύτερος επενδυτής της δήλωσε ότι δεν μπορούσε να παράσχει στην ελβετική τράπεζα περισσότερη οικονομική βοήθεια.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ