Νέα
  • ΓΔ: 1275.84 +0.18%
  • Τζίρος: 42,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης λόγω πληθωρισμού

Λιγότερο αισιόδοξοι για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και την κατάσταση των δικών τους οικονομικών ήταν οι Αμερικάνοι, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία για το Μάρτιο.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν μειώθηκε για πρώτη φορά εδώ και τέσσερις μήνες στις 63,4 μονάδες, ήτοι αρκετά χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών που περίμεναν πως θα παραμείνει αμετάβλητος στις 67 μονάδες.

Πάντως, ο δείκτης προσδοκιών για την πορεία του πληθωρισμού μέσα στον επόμενο ένα χρόνο μειώθηκε κατά 3,8%, το χαμηλότερο επίπεδο του από τον Απρίλιο του 2021. Αν και οι τωρινές εκτιμήσεις παραμένουν διογκωμένες, κάτι που αποτυπώνεται και στα στοιχεία του πληθωρισμού που αναγκάζουν την Fed να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια. 

Αναλυτές σημειώνουν, ωστόσο, πως η έκθεση διαμορφώθηκε πριν την αλλαγή του κλίματος στην αμερικανική αγορά με την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank, εκτιμώντας πως τα τελικά στοιχεία Μαρτίου πιθανότατα θα είναι ακόμη χειρότερα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ