Νέα
  • ΓΔ: 1054.59 +0.83%
  • Τζίρος: 88,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

«Σφήνα» τον αμερικανικών αρχών για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Credit Suisse και UBS

Πηγή: AP

Οι αμερικανικές αρχές συνεργάζονται με τους Ελβετούς ομολόγους τους για τη διαμεσολάβηση μιας συμφωνίας για την εξαγορά του συνόλου ή μέρους της Credit Suisse από την UBS, ανέφερε το Σάββατο το Bloomberg News επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ενδέχεται να επιδιώξουν να παρέμβουν σε θέματα που μπορούν να επηρεάσουν τους τελικούς όρους της συμφωνίας μεταξύ των τραπεζών.

Αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, ενώ το υπουργείο Οικονομικών δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Η UBS εξετάζει το ενδεχόμενο την εξαγορά της δοκιμαζόμενης ελβετικής ομοειδούς της, δήλωσαν πηγές στο Reuters. Το σχέδιο θα μπορούσε να δει την ελβετική κυβέρνηση να προσφέρει εγγύηση έναντι των σχετικών κινδύνων, ενώ η ελβετική επιχείρηση της Credit Suisse θα μπορούσε να αποσχιστεί.

Αμερικανικά και ευρωπαϊκά τραπεζικά στελέχη και ρυθμιστικές αρχές έχουν λάβει μέτρα για τη θωράκιση του κλάδου προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν προχώρησε στην υποστήριξη των καταθέσεων των καταναλωτών, ενώ η ελβετική κεντρική τράπεζα δάνεισε δισεκατομμύρια στην Credit Suisse για να σταθεροποιήσει τον κλονισμένο ισολογισμό της.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ