Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Credit Suisse: Οι Ελβετικές αρχές εξετάζουν κούρεμα στους κατόχους ομολόγων

Οι ελβετικές αρχές εξετάζουν κούρεμα στους κατόχους ομολόγων της Credit Suisse στο πλαίσιο της διάσωσης της τράπεζας, δήλωσαν την Κυριακή δύο πηγές με γνώση του θέματος και μετέδωσε το reuters.

Ωστόσο, οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές είναι ανήσυχες για μια τέτοια κίνηση, διότι φοβούνται ότι θα μπορούσε να πλήξει την εμπιστοσύνη των επενδυτών αλλού στον χρηματοπιστωτικό τομέα της Ευρώπης, δήλωσαν οι πηγές, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Μια τελική απόφαση, ωστόσο, δεν είχε ληφθεί και οι όροι θα μπορούσαν ακόμη να αλλάξουν, σύμφωνα με τις πηγές.

Οι απώλειες για τους κατόχους ομολόγων θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερες εάν η Credit Suisse εκκαθαριστεί παρά εάν εξαγοραστεί από την UBS, ανέφερε μία από τις πηγές. Οι αρχές προσπαθούν να οργανώσουν την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS πριν ανοίξουν ξανά οι χρηματοπιστωτικές αγορές τη Δευτέρα.

Η FINMA, η ελβετική ρυθμιστική αρχή, δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού. Η Credit Suisse και η UBS αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Παρά την προοπτική των ζημιών, οι επενδυτές ομολόγων ελπίζουν ότι μια εξαγορά από την UBS θα σήμαινε ότι τα ομόλογα Additional Tier 1 θα μετατραπούν σε μετοχές της UBS και ότι θα προστατευθούν περισσότερα από τα χρήματά τους, δήλωσαν δύο ομολογιούχοι στο Reuters.

Η τιμή των ομολόγων Additional Tier 1 της Credit Suisse σημείωσε άλμα στις περιορισμένες συναλλαγές της Κυριακής, αφού οι Financial Times ανέφεραν ότι η UBS προσέφερε 1 δισ. δολάρια για να αγοράσει την ανταγωνίστριά της, δήλωσε ένας από τους επενδυτές.

Τα ομόλογα της Credit Suisse βυθίστηκαν σε προβληματικό έδαφος στα 30 σεντς του δολαρίου ή και κάτω από αυτά αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν για την υγεία της τράπεζας, ακόμη και μετά την παροχή έκτακτου δανείου ύψους 54 δισ. δολαρίων από την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ