Νέα
  • ΓΔ: 1220.89 +1.51%
  • Τζίρος: 139,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ο Ελον Μασκ έχει μια τολμηρή ιδέα για τον τερματισμό της τραπεζικής κρίσης

Πηγή: AP

Η τωρινή κρίση εμπιστοσύνης στις τράπεζες είναι η σοβαρότερη από το 2008 και δεν δείχνει σημάδια ότι θα κατευναστεί σύντομα. Για τον Ελον Μασκ, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla και ιδρυτή της SpaceX, αποτελεί μονόδρομο η εγγύηση όλων των καταθέσεων, ανεξαρτήτου ποσού, από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ο FDIC (Ομοσπονδιακός Οργανισμός Διασφάλισης Καταθέσεων) πρέπει να καταργήσει το όριο των 250.000 δολαρίων, υποστηρίζει ο δισεκατομμυριούχος, τονίζοντας ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν τα bank runs.

Εγγύηση όλων των καταθέσεων

«Αμερικανοί αξιωματούχοι μελετούν τρόπους για να αφήσουν τον FDIC να ασφαλίσει προσωρινά τις καταθέσεις πέραν του σημερινού ορίου των 250.000 δολαρίων για τους περισσότερους λογαριασμούς, χωρίς να χρειάζεται έγκριση από το Κογκρέσο», έγραψε χρήστης του Twitter στις 20 Μαρτίου.

Ο Ελον Μασκ έσπευσε να σχολιάσει: «Απολύτως απαραίτητο για να σταματήσουν τα bank runs».

 

Δύο ημέρες νωρίτερα, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είχε κάνει την ίδια πρόταση, κάτι που ωστόσο πέρασε απαρατήρητο.

«Ο FDIC πρέπει να παράσχει απεριόριστη κάλυψη για να σταματήσει τα bank runs και το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να σταματήσει να εκδίδει γελοία ομόλογα υψηλής απόδοσης, έτσι ώστε να μην έχει νόημα να έχει κανείς χρήματα σε τραπεζικό "αποταμιευτικό" λογαριασμό με χαμηλό επιτόκιο», ανέφερε ο Μασκ στις 18 Μαρτίου.

«Τώρα αμέσως», τόνισε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ