Νέα
  • ΓΔ: 1217.86 +0.72%
  • Τζίρος: 79,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Το «whatever it takes» της Τζάνετ Γέλεν για την τραπεζική κρίση

Πηγή: AP Photo

Σκληρό «μαρκάρισμα» από τους Γερουσιαστές δέχτηκε η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν κατά την κατάθεση της σε επιτροπή του Σώματος. Η συζήτηση, εξάλλου, αναπτύχθηκε με επίκεντρο την τρέχουσα τραπεζική κρίση.  

Η Αμερικανίδα υπουργός διαβεβαίωσε την επιτροπή πως οι ομοσπονδιακές εποπτικές αρχές θα κάνουν οτιδήποτε χρειάζεται για να διασφαλίσουν πως οι καταθέσεις των Αμερικανών θα παραμείνουν ασφαλείς.

Τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές εστίασαν στην κάλυψη των μη εγγυημένων καταθέσεων και στο αν τα μέτρα που υιοθετήθηκαν για τους καταθέτες της SVB και της Signature, θα επαναλαμβάνονταν ξανά σε έτερη περίπτωση.

Είναι κάτι που η Τζάνετ Γέλεν απέρριψε, ξεκαθαρίζοντας πως η αρμόδια αρχή του FDIC δεν μελετά την πιθανότητα μιας ευρύτερης ασπίδας για όλες τις τραπεζικές καταθέσεις και πως η κάλυψη των μη εγγυημένων καταθέσεων απαιτεί «πολύ ειδικές συνθήκες».

Η κυρία Γέλεν ξεδίπλωσε τις κινήσεις που έγιναν κατά την εξέλιξη της κρίσης, εξηγώντας τα έκτακτα μέτρα που αποφασίστηκαν για τον περιορισμό του συστημικού ρίσκου στο ευρύτερο σύστημα.

Πάντως, παρά τη φαινομενική σταθεροποίηση της κατάστασης, η νευρικότητα είναι σαφής. Μάλιστα το ζήτημα βρέθηκε και στο επίκεντρο της διήμερης συνεδρίασης της Fed, μονοπωλώντας και τη συνέντευξη Τύπου του Τζερόμ Πάουελ, στην οποία δέχτηκε βροχή ερωτήσεων για την σταθερότητα του κλάδου και τα μέτρα προστασίας από την πλευρά των αρμόδιων αρχών.

Νωρίτερα σήμερα, η κυρία Γέλεν είχε κληθεί να καταθέσει και σε υποεπιτροπή της Βουλής, όπου η συζήτηση και πάλι είχε επικεντρωθεί στην τραπεζική κρίση. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ