Νέα
  • ΓΔ: 1261.67 +0.28%
  • Τζίρος: 120,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Toshiba: Αποδέχεται την πρόταση εξαγοράς ύψους 15,3 δισ. δολαρίων από την JIP

Toshiba /Πηγή: AP
Toshiba /Πηγή: AP

Η Toshiba Corp. αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς ύψους 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από ιαπωνική κοινοπραξία, ανέφερε η εφημερίδα Nikkei, καθώς ο εμβληματικός όμιλος πλησιάζει ένα βήμα πιο κοντά στο τέλος μιας προβληματικής πολυετής περιόδου στην ιστορία του που ξεπερνά τα 140 χρόνια.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας με έδρα το Τόκιο ενέκρινε μια προσφορά ύψους 2 τρισεκατομμυρίων γιεν (15,3 δισεκατομμύρια δολάρια) από έναν όμιλο με επικεφαλής την εγχώρια εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Japan Industrial Partners, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το Reuters, η κοινοπραξία JIP υπέβαλε τον περασμένο μήνα μια δεσμευτική πρόταση εξαγοράς που υποστηρίζεται από δανειακές δεσμεύσεις ύψους 10,6 δισ. δολαρίων από μεγάλες τράπεζες.

Η ιαπωνική κοινοπραξία περιλαμβάνει περίπου 20 ιαπωνικές εταιρείες, όπως η Orix Corp, η Rohm Co και η Chubu Electric Power.

Η κίνηση θα μπορούσε να ρίξει την αυλαία στις πολυετείς αναταράξεις της ιαπωνικής εταιρείας, η οποία έπειτα από μια σειρά λογιστικών σκανδάλων και μεγάλων ζημίων, τέθηκε σε τροχιά πώλησης.

Χρειάστηκαν εβδομάδες για να προχωρήσει το διοικητικό συμβούλιο σε ψηφοφορία σχετικά με την πρόταση της JIP, καθώς ορισμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν ήταν ικανοποιημένα με την τιμή της προσφοράς της, ανέφεραν πηγές

Εάν η πώληση πραγματοποιηθεί, θα είναι μία από τις μεγαλύτερες συναλλαγές στην Ασία φέτος, σε μια εποχή που οι όγκοι των συναλλαγών έχουν πέσει. Θα είναι επίσης μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές που έχουν γίνει ποτέ στην Ιαπωνία υπό την αιγίδα ιδιωτικών κεφαλαίων, αναφέρι το Bloomberg.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ