Νέα
  • ΓΔ: 1275.5 +0.16%
  • Τζίρος: 38,71 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Διατηρείται για την ώρα η ισχυρή εικόνα στην αγορά εργασίας

Πηγή: Associated Press

Παρά τη διάχυτη ανησυχία για τη σταθερότητα του αμερικανικού τραπεζικού κλάδου και την πορεία της οικονομίας, η αγορά εργασίας δεν φαίνεται να επηρεάζεται, τουλάχιστον για την ώρα.

Οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας έπεσαν μόλις κατά 1.000 στις 191.000 την τελευταία εβδομάδα, ήτοι κάτω από τις 197.0000 που περίμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Με τις κενές θέσεις εργασίας να παραμένουν ιδιαίτερα αυξημένες, με το μέσο όρο να κυμαίνεται στα 1,9 ανοίγματα ανά εργαζόμενο, οι εργοδότες είναι ιδιαίτερα διστακτικοί να προχωρήσουν σε απολύσεις.  

Με την πορεία αυτή οι αναλυτές θεωρούν πως και ο Μάρτιος θα «κλείσει» με μια ισχυρή εικόνα στην αγορά εργασίας, η οποία μέτρησε συνολικά 504.000 νέες προσλήψεις τον Ιανουάριο και άλλες 311.000 το Φεβρουάριο. Ωστόσο, τα πιο «σφιχτά» δεδομένα στον τραπεζικό κλάδο και στην ροή των πιστώσεων –όπως επιβεβαίωσε και ο διοικητής της Fed, Τζο Πάουελ- μπορεί να έχει επιπτώσεις και στην αγορά. Αν και αυτό θα χρειαστεί εβδομάδες ίσως και μήνες να φανεί…

«Τα γεγονότα των τελευταίων δύο εβδομάδων είναι πιθανό να οδηγήσουν σε σύσφιγξη των πιστωτικών συνθηκών για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, κάτι που μπορεί να επιβαρύνει τη ζήτηση στην αγορά εργασίας και στον πληθωρισμό» τόνισε χαρακτηριστικά χθες ο κ. Πάουελ. Η πίεση αυτή επηρέασε το συμβούλιο της Fed που αποφάσισε να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων μόλις κατά 25 μονάδες βάσης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ