Νέα
  • ΓΔ: 1220.89 +1.51%
  • Τζίρος: 139,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Η First Citizens εξαγοράζει τη Silicon Valley Bank - Η ανακοίνωση

Πηγή: AP

Η First Citizens BancShares Inc. συμφώνησε στην εξαγορά της αμερικανικής Silicon Valley Bank, η οποία με την κατάρρευσή της πυροδότησε το κλίμα ανησυχίας στον τραπεζικό τομέα και τις διεθνείς αγορές.

H First Citizens Bank, με έδρα το Raleigh της Βόρειας Καρολίνας, συνήψε συμφωνία εξαγοράς όλων των καταθέσεων και δανείων της SVB, σύμφωνα με ανακοίνωση της Federal Deposit Insurance Corp.

«Σήμερα, συνάψαμε συμφωνία με την First-Citizens Bank & Trust Company για την εξαγορά και την ανάληψη όλων των καταθέσεων και δανείων της Silicon Valley Bridge Bank, N.A.», αναφέρει η FDIC.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τα 17 υποκαταστήματα της Silicon Valley Bridge Bank θα λειτουργήσουν από σήμερα ως First-Citizens Bank & Trust Company.  Οι πελάτες της Silicon Valley Bridge Bank θα πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το υποκατάστημά τους μέχρι να λάβουν ειδοποίηση από την First-Citizens Bank & Trust Company ότι έχει ολοκληρωθεί η μετατροπή των συστημάτων ώστε να είναι δυνατή η παροχή τραπεζικών υπηρεσιών πλήρους εξυπηρέτησης σε όλα τα υπόλοιπα υποκαταστήματά της».

«Οι καταθέτες της Silicon Valley Bridge Bank θα γίνουν αυτόματα καταθέτες της First-Citizens Bank & Trust Company. Όλες οι καταθέσεις που αναλαμβάνει η First-Citizens Bank & Trust Company θα συνεχίσουν να ασφαλίζονται από την FDIC μέχρι το όριο ασφάλισης», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Από τις 10 Μαρτίου 2023, η Silicon Valley είχε περίπου 167 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικό ενεργητικό και περίπου 119 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικές καταθέσεις. Η σημερινή συναλλαγή περιελάμβανε την αγορά περίπου 72 δισεκατομμυρίων δολαρίων της SVB, των περιουσιακών στοιχείων της Εθνικής Ένωσης με έκπτωση 16,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Περίπου 90 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρεόγραφα και άλλα περιουσιακά στοιχεία θα παραμείνουν στη διαχείριση για διάθεση από τη FDIC.

Επιπλέον, η FDIC έλαβε δικαιώματα ανατίμησης μετοχών της First Citizens BancShares, Inc. με έδρα το Raleigh της Βόρειας Καρολίνας, με δυνητική αξία έως και 500 εκατ. δολ.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει πως η είδηση για την αγορά αυτή βοήθησε στο να επικρατήσει μια ανήσυχη ηρεμία σήμερα στις εύθραυστες αγορές. Αυτό το σαββατοκύριακο ήταν το πρώτο εδώ και εβδομάδες που δεν έφερε ειδήσεις για νέες τραπεζικές καταρρεύσεις, για συμφωνίες διάσωσης ή για αρωγή έκτακτης ανάγκης από αρχές με στόχο την ενίσχυση της εμπιστοσύνης.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ