Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Barclays: Αυξάνει την πρόβλεψη για το τελικό επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας στο 4,5%

Barclays / Πηγή: AP
Barclays / Πηγή: AP

Η Barclays αύξησε την πρόβλεψή της για το τελικό επιτόκιο αναφοράς της Τράπεζας της Αγγλίας κατά 25 μονάδες βάσης στο 4,5%, μετά την ενδέκατη συνεχόμενη αύξηση του επιτοκίου της κεντρικής τράπεζας την περασμένη εβδομάδα.

Η Barclays ανέμενε μια παύση από την BoE στη συνεδρίαση του Μαρτίου, αλλά μετά την αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης στο 4,25% και τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας που έδειξαν απροσδόκητη αύξηση του βρετανικού πληθωρισμού, η βρετανική τράπεζα οδεύει προς άλλη μια αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης τον Μάιο.

Διαβάστε επίσης: Τράπεζα της Αγγλίας: Νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25% - 11η διαδοχική

Η Barclays αύξησε επίσης την πρόβλεψή της για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) του Ηνωμένου Βασιλείου για τα τρία πρώτα τρίμηνα του έτους μεταξύ 0,1-0,2%, ενθαρρυμένη από την ανάκαμψη της μεταποίησης τους πρώτους τρεις μήνες του 2023, καθώς και από την ισχυρότερη από την αναμενόμενη ανάκαμψη της οικονομικής ανάπτυξης τον Ιανουάριο.

Η νέα πρόβλεψη συνεπάγεται «ελάχιστη ύφεση», δήλωσαν οι οικονομολόγοι της Barclays με επικεφαλής τον Μάριαν Σένα. Αναμένουν ότι το 2023 το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 0,3% σε ετήσια βάση.

Μετά τις αυξήσεις φέτος, η Barclays προβλέπει μείωση του τραπεζικού επιτοκίου της BoE κατά 100 μονάδες βάσης το δεύτερο εξάμηνο του 2024, 50 μονάδες βάσης περισσότερο από την προηγούμενη πρόβλεψή της. Βλέπει το επιτόκιο να καταλήγει στο 3,5% το επόμενο έτος.

 Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ