Νέα
  • ΓΔ: 1258.17 +0.60%
  • Τζίρος: 160,29 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

AΝΖ: Η τραπεζική αναταραχή μπορεί να προκαλέσει παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση

Η αναταραχή στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα μπορεί να προκαλέσει μία χρηματοπιστωτική κρίση, σύμφωνα με τον τραπεζικό όμιλο ΑΝΖ της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, ο οποίος θεωρεί πάντως ότι είναι πολύ πρόωρο να λεχθεί αν αυτή θα είναι αντίστοιχη με αυτή του 2008.

«Είναι μία κρίση για κάποιους προφανώς, αλλά είναι μία χρηματοπιστωτική κρίση; Εχει τη δυνατότητα να γίνει; Ναι, μπορεί να γίνει», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Shayne Elliott.

Πρόσθεσε, όμως, ότι είναι νωρίς να υποθέσουμε ότι οι σημερινές συνθήκες θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μία νέα παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, αναφερόμενος στην κρίση πριν από 15 χρόνια που βύθισε τις μεγάλες αναπτυγμένες οικονομίες του κόσμου στη χειρότερη ύφεση μετά τη μεγάλη ύφεση της δεκαετίας του 1930.

«Αυτό είναι διαφορετικό θέμα. Εχει να κάνει με τον παγκόσμιο πόλεμο κατά του πληθωρισμού και με το ότι οι κεντρικές τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια πολύ γρήγορα για να τον καταπολεμήσουν και αυτό έχει θύματα», είπε ο Elliott.

Οι παγκόσμιες ρυθμιστικές Αρχές έχουν λειτουργήσει πολύ ταχύτερα για τη στήριξη των τραπεζών αυτή τη φορά, έχοντας πάρει τα μαθήματα από τις προηγούμενες κρίσεις», πρόσθεσε.

«Ωστόσο, (η κρίση) σίγουρα δεν έχει τελειώσει…. Αυτά τα πράγματα τείνουν να εξελίσσονται σε μία μεγάλη χρονική περίοδο», πρόσθεσε.

 

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ