Νέα
  • ΓΔ: 1261.67 +0.28%
  • Τζίρος: 120,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ιταλία: Προς παράταση των μέτρων στήριξης για τα ευάλωτα νοικοκυριά

Ένα νέο πακέτο στήριξης ύψους 4,9 δισ. ευρώ ετοιμάζει η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι προκειμένου να παρατείνει και να διευρύνει την κρατική βοήθεια προς τα πιο ευάλωτα ιταλικά νοικοκυριά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το υπουργικό συμβούλιο πρόκειται να εγκρίνει τα νέα μέτρα μέσα στην εβδομάδα.

Ανάμεσα στα μέτρα ξεχωρίζει η παράταση της βοήθειας προς τους λογαριασμούς ρεύματος για τις οικογένειες με εισοδήματα κάτω των 15.000 ευρώ για τουλάχιστον άλλους τρεις μήνες.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι σχολιάζουν πως τα κονδύλια για το πακέτο δεν θα περιλαμβάνουν αύξηση των δαπανών, αλλά θα προέλθουν από την καλύτερη αξιοποίηση κονδυλίων που έχουν ήδη συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό.

Αν και ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αποφασίσει πως πρέπει να παρέμβει για την συνέχιση της βοήθειας.

Συνολικά από την έναρξη της ενεργειακής κρίση, οι αρχές έχουν δαπανήσει πάνω από 90 δισ. δολάρια για την προστασία νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ