Νέα
  • ΓΔ: 1412.36 -0.06%
  • Τζίρος: 11,74 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γαλλία: Μεγάλη έφοδος των εισαγγελικών αρχών σε κορυφαίες τράπεζες

Πηγή: AP

Στη μεγαλύτερη έφοδο που έχουν κάνει ποτέ, στα κεντρικά γραφεία πολλών κορυφαίων τραπεζών ταυτόχρονα, προχώρησαν οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές. Η συντονισμένη έφοδος συνδέεται με έρευνες που «τρέχουν» για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροαποφυγή που συνδέεται με τις πληρωμές μερισμάτων.

Συγκεκριμένα, ομάδα τουλάχιστον 150 πρακτόρων «εισέβαλαν» στα γραφεία κορυφαίων τραπεζών, όπως η BNP Paribas, η Societe Generale και η HSBC αναζητώντας έγγραφα και επιβαρυντικά emails.

Η οικονομική εισαγγελία ερευνά κατά πόσο οι τράπεζες βοήθησαν ξένους πελάτες τους να αποφύγουν την καταβολή φόρων για μερίσματα μετοχών που κατείχαν σε γαλλικές επιχειρήσεις, παίρνοντας προσωρινά τον έλεγχο των μετοχών αυτών το χρονικό διάστημα γύρω από την καταβολή των πληρωμών των μερισμάτων.

Από την πλευρά τους οι φορολογικές αρχές επιδιώξουν να επιβάλλουν πρόστιμα για τις ίδιες καταγγελίες που μπορεί να ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ.

Το σκάνδαλο του λεγόμενου συστήματος "CumCum" ερευνάται και στη Γερμανία. Μάλιστα σε ανάλογες εφόδους σε τράπεζες στη Γερμανία έχουν προχωρήσει και οι εισαγγελικές αρχές της χώρας. Σύμφωνα δε, με δημοσιεύματα έξι εισαγγελείς από την Κολωνία βοήθησαν στη μελέτη και τον συντονισμό της σημερινής εφόδου από τις γαλλικές εισαγγελικές αρχές. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ