Νέα
  • ΓΔ: 1258.17 +0.60%
  • Τζίρος: 160,29 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κουβέιτ: Προχωρά στην πώληση του ένα τέταρτου των μετοχών της στην Mercedes

Πηγή: Associated Press

Στην πώληση περίπου 20 εκατ. μετοχών της Mercedes-Benz Group προχωρά το κουβετιανό fund Kuwait Investment Authority, θέλοντας να επωφεληθεί της θεαματικής αύξησης της τιμής της μετοχής την τελευταία τριετία και συνάμα να διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιο της.

Το κρατικό επενδυτικό fund του Κουβέιτ σήμερα κατέχει το 6,8% της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αποτελώντας έτσι τον τρίτο κυριότερο μέτοχο της. Είναι επίσης από τους πιο παλιούς μετόχους της έχοντας ξεκινήσει να επενδύσει στην εταιρεία εδώ και περίπου 50 χρόνια.

Μετά την ολοκλήρωση της πώλησης του συγκεκριμένου πακέτου, που αναλογεί περίπου στο ένα τέταρτο των μετοχών που διαθέτει, η KIA θα βρεθεί να ελέγχει περίπου 53 εκατ. μετοχές του γερμανικού κολοσσού. Στη δε, τιμή των 69,27 ευρώ ανά μετοχή η αξία του πακέτου υπολογίζεται περίπου στα 1,4 δισ. ευρώ.

Η μετοχή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχει σχεδόν τετραπλασιαστεί μέσα στα τελευταία τρία χρόνια. Σήμερα σημείωσε νέα μικρή αύξηση στα 71,89 ευρώ, ήτοι κοντά στο ιστορικό υψηλό της.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ