Νέα
  • ΓΔ: 1220.89 +1.51%
  • Τζίρος: 139,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ford: Νέο deal για μπαταρίες ηλεκτροκίνησης - Συνεργασία με Κινέζους και Βραζιλιάνους

Πηγή: AP Images

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford, η κινεζική Huayou Cobalt και η βραζιλιάνικη εταιρεία ορυχείων Vale «έδωσαν» τα χέρια προκειμένου να συνεργαστούν και να επενδύσουν από κοινού σε μια μεγάλη μονάδα μπαταριών ύψους 4,5 δισ. δολαρίων στη Ινδονησία.

Η συνεργασία των δύο γνωστών εταιρειών ορυχείων θα διασφαλίσει πως το project θα καλύπτεται από τις πρώτες ύλες που χρειάζεται, κυρίως νικέλιο, για την παραγωγή έως και 2 εκατ. ηλεκτρικών οχημάτων το χρόνο.

Η ανακοίνωση ήρθε μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Ford πως κατέληξε σε συμφωνία για το μοίρασμα τεχνολογίας με την κινεζική CATL, που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής μπαταριών παγκοσμίως. Αναλυτές σχολιάζουν πως οι δύο συνεχόμενες συμφωνίες μπορεί να προκαλέσουν εκνευρισμό στην Ουάσιγκτον, καθώς ενισχύουν το ρόλο της Κίνας στη γραμμή παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ. Σημαίνουν επίσης πως μπορεί να τους δώσουν πρόσβαση σε ένα κομμάτι της «χρυσοφόρου» πίτας του πράσινου πακέτου επιδοτήσεων του Λευκού Οίκου, ύψους 369 δισ. δολαρίων που μεταξύ άλλων θα υποστηρίξει τον κλάδο της ηλεκτροκίνησης.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ