Νέα
  • ΓΔ: 1471.63 -0.65%
  • Τζίρος: 85,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Επιασαν «ταβάνι» οι γερμανικές επενδύσεις στην Κίνα

Πηγή: AP

Το ποσό ρεκόρ των 11,5 δισ. ευρώ επένδυσαν γερμανικές εταιρείες στην Κίνα την περσινή χρονιά, σύμφωνα με στοιχεία του γερμανικού think tank Institut der deutschen Wirtschaft. Το τεράστιο αυτό νούμερο προκαλεί απορίες δεδομένης της συζήτησης που υπάρχει για την υπερβολική εξάρτηση της κυριότερης οικονομίας της Ευρώπης και της βιομηχανικής της μηχανής από την Κίνα.

Μετά από μια πρόσκαιρη υποχώρηση, οι γερμανικές επενδύσεις προς τον «κίτρινο» γίγαντα έχουν πάρει για τα καλά την ανιούσα την τελευταία διετία αντανακλώντας τις στενές διμερείς σχέσεις σε όλα τα επίπεδα κόντρα στα ερωτηματικά που δημιουργεί η διογκούμενη εξάρτηση της γερμανικής βιομηχανίας από τους Κινέζους προμηθευτές.

Μάλιστα, μεγάλο μέρος των επενδύσεων προέκυψαν ακριβώς από τα κέρδη που κατέγραψαν οι γερμανικές επιχειρήσεις στην Κίνα.

Έτερη έρευνα πέρυσι από το Rhodium Group είχε δείξει πως το ένα τρίτο των γερμανικών επενδύσεων στην Κίνα, μεταξύ του 2019 και του 2021, προήλθαν από τις τρεις μεγάλες βιομηχανίες οχημάτων της χώρας, την Volkswagen, την BMW και την Mercedes-Benz, όπως και από τον όμιλο χημικών BASF.   

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ