Νέα
  • ΓΔ: 1420.28 -0.29%
  • Τζίρος: 114,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γέλεν: Οικονομική καταστροφή αν δεν αυξηθεί το πλαφόν για το χρέος

H υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη αποτυχία του κογκρέσου να αυξήσει το πλαφόν για το δημόσιο χρέος και η συνακόλουθη χρεοκοπία θα προκαλούσαν «οικονομική καταστροφή» που θα ωθούσαν τα επιτόκια σε υψηλότερα επίπεδα τα επόμενα χρόνια.

Σε γραπτό κείμενο δηλώσεων της εν όψει εκδήλωσης στην Ουάσιγκτον με επιχειρηματικά στελέχη από την Καλιφόρνια, η Γέλεν επεσήμανε ότι μία χρεοκοπία των ΗΠΑ θα οδηγούσε σε απώλεια θέσεων εργασίας, ενώ θα αύξανε τις πληρωμές για τα στεγαστικά δάνεια, τα δάνεια αυτοκινήτων και τις πιστωτικές κάρτες.

Είναι «βασική ευθύνη» του Κογκρέσου να αυξήσει ή να αναστείλει το πλαφόν των 31,4 τρις. δολαρίων για το αμερικανικό χρέος, είπε, προειδοποιώντας ότι μία χρεοκοπία θα απειλούσε την οικονομική πρόοδο που έκαναν οι ΗΠΑ μετά την πανδημία.

«Μία αθέτηση πληρωμών στο χρέος μας θα προκαλούσε οικονομική και χρηματοπιστωτική καταστροφή… Μία χρεοκοπία θα αύξανε το κόστος δανεισμού στο διηνεκές. Οι μελλοντικές επενδύσεις θα γίνονταν σημαντικά ακριβότερες», δήλωσε η Γέλεν.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ