Νέα
  • ΓΔ: 1274.97 +0.12%
  • Τζίρος: 32,70 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

BP: Πτώση στα κέρδη α' τριμήνου σε ετήσια βάση

Πηγή: AP

Η BP σημείωσε κέρδη 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο, αυξημένα σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους μήνες, χάρη στις ισχυρές συναλλαγές πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς η εταιρεία μείωσε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών. Ωστόσο, τα κέρδη ήταν μειωμένα σε σύγκριση με το α' τρίμηνο του 2022.

Ο βρετανικός ενεργειακός κολοσσός ανακοίνωσε κατέγραψε κέρδη από το κόστος αντικατάστασης (χρησιμοποιείται ως δείκτης για τα καθαρά κέρδη) 4,96 δισ. δολ. το α' τρίμηνο, από 4,8 δισ. δολάρια το δ΄τρίμηνο του 2022 και ξεπερνώντας τις προσδοκίες αναλυτών για 4,3 δισ. δολάρια. Τα κέρδη της εταιρείας το πρώτο τρίμηνο του 2023 ήταν λιγότερα από τα 6,25 δισ. δολάρια που καταγράφηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Η BP ανακοίνωσε ότι θα επαναγοράσει επιπλέον μετοχές αξίας 1,75 δισ. δολαρίων τους επόμενους τρεις μήνες, μετά την αγορά 2,75 δισ. δολαρίων τους προηγούμενους τρεις μήνες.

Το μέρισμα της BP παρέμεινε αμετάβλητο στα 6,61 σεντς ανά μετοχή, έπειτα από την αύξηση 10% τον Φεβρουάριο.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ