Νέα
  • ΓΔ: 1273.9 +0.03%
  • Τζίρος: 35,91 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πάουελ: Ανοικτό το ενδεχόμενο να μην αυξηθούν άλλο τα επιτόκια

Ο πρόεδρος της FED Τζερόμ Πάουελ
Ο πρόεδρος της FED Τζερόμ Πάουελ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων η Fed άφησε ο πρόεδρός της, Τζερόμ Πάουελ, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την αύξηση των επιτοκίων για 10η συνεχόμενη φορά στο 5% έως 5,25%.

Ο Πάουελ είπε πως δεν υπήρξε σήμερα απόφαση της Fed ότι δεν θα αυξηθούν τα επιτόκια τον Ιούνιο, αλλά σημείωσε ότι, σε αντίθεση με την προηγούμενη συνεδρίαση, δεν υπάρχει αναφορά για επικείμενη νέα αύξηση.

Τόνισε ότι η απόφαση για το ύψος των επιτοκίων θα λαμβάνεται σε κάθε συνεδρίαση για ένα μεγάλο διάστημα, με βάση τα νέα οικονομικά στοιχεία που θα υπάρχουν και αυτό οφείλεται, όπως είπε, στον υψηλό βαθμό αβεβαιότητας που υπάρχει. Ανέφερε, για παράδειγμα, ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να αυξηθεί ξανά.

Ισορροπημένη απόφαση

«Πρέπει να σταθμίσουμε τον κίνδυνο να μην κάνουμε αρκετά με τον κίνδυνο να επιβραδύνουμε την οικονομική δραστηριότητα υπερβολικά», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «αισθανθήκαμε πως η σημερινή αύξηση και η αλλαγή στη διατύπωση της ανακοίνωσης ήταν η σωστή ισορροπία». 

Σημείωσε ότι «θα είμαστε σε μία συνεχή διαδικασία για την αξιολόγηση του ενδεδειγμένου επιπέδου των επιτοκίων» και ότι η «η πολιτική είναι σφιχτή». Τα πραγματικά επιτόκια, είπε, είναι περίπου 2%, σημαντικά πάνω από τα ουδέτερο επιτόκιο. 

Για τους μισθούς, ο πρόεδρος της Fed είπε ότι εξακολουθούν να είναι σε επίπεδο υψηλότερο από αυτό που είναι συνεπές με πληθωρισμό 2%. «Η αγορά εργασίας είναι πολύ πολύ ισχυρή και ο πληθωρισμός είναι υψηλός και πολύ πάνω από τον στόχο... Αυτή τη στιγμή, πρέπει να εστιάσουμε στη μείωση του πληθωρισμού», είπε. 

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ