Νέα
  • ΓΔ: 1459.48 +0.49%
  • Τζίρος: 62,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αύξηση των αρχικών αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας

Οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση τις τελευταίες έξι εβδομάδες, υποδηλώνοντας κάποια χαλάρωση σε μία αγορά εργασίας που παραμένει σχετικά ανθεκτική.

Οι αρχικές αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 13.000 στις 242.000 την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Οι συνεχιζόμενες απαιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 38.000 στα 1,81 εκατομμύρια την προηγούμενη εβδομάδα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούλιο.  

Αν και η αγορά εργασίας αρχίζει να δείχνει κάποια εξασθένιση, συνεχίζει να χαλαρώνει με πολύ βραδύτερο ρυθμό σε σχέση με άλλους οικονομικούς δείκτες μετά τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων της Fed.

Αλλα σημερινά στοιχεία του υπουργείου Εργασίας έδειξαν ότι η παραγωγικότητα των Αμερικανών εργαζομένων μειώθηκε το πρώτο τρίμηνο περισσότερο από τις προβλέψεις και το κόστος εργασίας επιταχύνθηκε, υπογραμμίζοντας ότι συνεχίζονται οι πληθωριστικές πιέσεις.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ