Νέα
  • ΓΔ: 1275.5 +0.16%
  • Τζίρος: 38,71 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φυσικό αέριο: Η NewMed ξεκίνησε γεώτρηση στο κοίτασμα «Αφροδίτη» της κυπριακής ΑΟΖ

Πηγή: AP

Η NewMed Energy, η Chevron και η Shell ξεκίνησαν γεώτρηση αξιολόγησης στο κοίτασμα φυσικού αερίου «Αφροδίτη» στα ανοικτά της Κύπρου, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή η NewMed με έδρα το Ισραήλ.

Το κοίτασμα «Αφροδίτη», που ανακαλύφθηκε πριν από μια δεκαετία στην ανατολική Μεσόγειο κοντά στο τεράστιο κοίτασμα «Λεβιάθαν» του Ισραήλ, το οποίο ήδη παράγει φυσικό αέριο για τη NewMed και τη Chevron, εκτιμάται ότι διαθέτει περίπου 124 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Η γεώτρηση έχει σκοπό να επιβεβαιώσει τις εκτιμώμενες ποσότητες του κοιτάσματος και στη συνέχεια, μόλις ολοκληρωθεί η ανάπτυξη, να χρησιμοποιηθεί ως γεώτρηση παραγωγής, δήλωσε η NewMed, προσθέτοντας ότι η διαδικασία θα διαρκέσει τρεις μήνες.

«Η παγκόσμια ζήτηση για φυσικό αέριο αυξάνεται και ένα μεγάλο κοίτασμα όπως η Αφροδίτη μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη της ζήτησης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Yossi Abu.

Το Ισραήλ και η Αίγυπτος υπέγραψαν πέρυσι συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενίσχυση των εξαγωγών φυσικού αερίου προκειμένου να βοηθήσουν την Ευρώπη να αντικαταστήσει τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας.

Η NewMed κατέχει μερίδιο 30% στο κοίτασμα, που βρίσκεται περίπου 170 χλμ. από τη Λεμεσό. Η Chevron και η Shell κατέχουν από 35% έκαστη.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ