Νέα
  • ΓΔ: 1264.69 -0.05%
  • Τζίρος: 110,50 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γερμανία: Αυξάνονται ξανά οι φόβοι για ύφεση μετά τη βουτιά της βιομηχανικής παραγωγής

H βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο, εν μέρει λόγω της χαμηλής επίδοσης της αυτοκινητοβιομηχανίας, προκαλώντας ξανά φόβους για ύφεση στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Η παραγωγή μειώθηκε κατά 3,4% σε μηνιαία βάση μετά την αύξηση κατά 2,1% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.

«Μετά από μία υψηλή επίδοση της βιομηχανικής παραγωγής στην αρχή του έτους, σημειώθηκε απρόσμενα μεγάλη πτώση τον Μάρτιο», ανέφερε το υπουργείο Οικονομίας.

Η παραγωγή οχημάτων και ανταλλακτικών αυτοκινήτων μειώθηκε 6,5% σε σχέση με τον Φεβρουάριο, ενώ η παραγωγή μηχανολογικού εξοπλισμού υποχώρησε 3,4% και η παραγωγή του κατασκευαστικού τομέα κατά 4,6%.

Διαβάστε επίσης: Ευρωζώνη: Η εμπιστοσύνη των επενδυτών υποχωρεί απροσδόκητα τον Μάιο - Γιατί ανησυχούν

Στο α’ τρίμηνο του 2023, η βιομηχανική παραγωγή ήταν αυξημένη κατά 2,5% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2022.

Βουτιά των παραγγελιών

Τον Μάρτιο, οι παραγγελίες στη γερμανική βιομηχανία μειώθηκαν κατά 10,7%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από το 2022, στο αποκορύφωμα της κρίσης κορονοϊού.

«Η γερμανική μεταποίηση υποφέρει όλο και περισσότερο από τις παγκόσμιες αυξήσεις επιτοκίων, που βάζουν φρένο στην οικονομία… Οι κίνδυνοι μίας ύφεσης στη Γερμανία αυξάνονται», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank.

Τον Μάρτιο μειώθηκαν επίσης οι λιανικές πωλήσεις και οι εξαγωγές, αυξάνοντας τις πιθανότητες για μία καθοδική αναθεώρηση του ΑΕΠ για το α’ τρίμηνο, το οποίο ήταν στάσιμο με βάση την πρώτη εκτίμηση μετά τη μείωση κατά 0,5% στο δ’ τρίμηνο του 2022, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ING.«Μία καθοδική αναθεώρηση θα σήμαινε ότι η οικονομία έπεσε σε ύφεση τελικά», πρόσθεσε

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ