Νέα
  • ΓΔ: 1481.23 +0.24%
  • Τζίρος: 75,41 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Εχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε στο ταξίδι της νομισματικής σύσφιξης

Πηγή: AP

Η ΕΚΤ έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της νομισματικής σύσφιξης, αλλά απομένει ακόμη αρκετός δρόμος, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουίς ντε Γκίντος,

Χωρίς να αποκαλύψει πού βλέπει την κορύφωση των επιτοκίων, ο Ντε Γκίντος δήλωσε την Τετάρτη ότι οι μελλοντικές αποφάσεις της ΕΚΤ θα εξαρτηθούν από τα στοιχεία των επόμενων μηνών. Αυτά θα περιλαμβάνουν μετρήσεις του υποκείμενου πληθωρισμού, στον οποίο οι αξιωματούχοι έχουν εστιάσει όλο και περισσότερο και ο οποίος, όπως είπε, ήταν πιο επίμονος από ό,τι αναμενόταν. 

«Έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε στο ταξίδι της σύσφιξης», δήλωσε ο Ντε Γκίντος σε τραπεζικό συνέδριο στη Μαδρίτη. «Σίγουρα έχουμε πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος του, αλλά υπάρχει ακόμη δρόμος να διανύσουμε».

Διαβάστε επίσης: ΕΚΤ: Εως τις 23 Ιουνίου οι υποψηφιότητες για τον διάδοχο του Ενρία

Η ΕΚΤ επιβράδυνε τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της στις 25 μονάδες βάσης αυτόν τον μήνα, καθώς οι προσπάθειές της να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο 2% προσέκρουσαν στην πρόσφατη αναταραχή που ξέσπασε στον τραπεζικό τομέα. Ενώ οι αγορές ποντάρουν σε δύο επιπλέον αυξήσεις, ορισμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έχουν εκφράσει την άποχη ότι η σύσφιξη μπορεί να χρειαστεί να συνεχιστεί και μετά το καλοκαίρι.

Οι τράπεζες της ευρωζώνης «αντέχουν την καταιγίδα», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ.

«Ωστόσο, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε», δήλωσε. «Οι ευπάθειες εξακολουθούν να υφίστανται και πρέπει να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση για να διασφαλίσουμε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ