Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο: Η καλύτερη εβδομάδα από τα μέσα Απριλίου - Αισιοδοξία για το χρέος των ΗΠΑ

Πηγή: AP

Το πετρέλαιο αναμένεται με το κλείσιμο της Παρασκευής να καταγράψει την πρώτη εβδομαδιαία άνοδό του τον τελευταίο μήνα, λόγω της αισιοδοξίας στις αγορές ότι οι ΗΠΑ θα αποτρέψουν μια καταστροφική χρεοκοπία και θα επέλθει συμφωνία για το αμερικανικό χρέος.

Τα futures του West Texas Intermediate σκαρφάλωσαν πάνω από τα 72 δολάρια το βαρέλι και είναι 3,2% υψηλότερα για την εβδομάδα. Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Κέβιν Μακάρθι δήλωσε ότι οι διαπραγματευτές μπορεί να καταλήξουν σε μια κατ' αρχήν συμφωνία ήδη από αυτό το Σαββατοκύριακο. Η αγορά αργού από ορισμένα ασιατικά διυλιστήρια ενίσχυσε το ανοδικό κλίμα.

Αβεβαιότητα

Το αργό εξακολουθεί να υποχωρεί κατά 10% φέτος, καθώς η αδύναμη οικονομική ανάκαμψη της Κίνας και η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τη Fed επιβαρύνουν τις προοπτικές. Οι αξιωματούχοι της Fed προκάλεσαν κάποια αβεβαιότητα στην αγορά, καθώς ακούστηκαν διχασμένοι σχετικά με το αν θα αυξήσουν τα επιτόκια στη συνεδρίασή τους τον επόμενο μήνα ή θα προχωρήσουν σε παύση.

Διαβάστε επίσης: Πετρέλαιο: Υποχωρούν οι τιμές στη σκιά των κρίσιμων συνομιλιών για το αμερικανικό χρέος

«Οι τιμές του πετρελαίου φαίνεται κινούνται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου περιβάλλοντος κινδύνου», δήλωσε ο Yeap Jun Rong, στρατηγικός αναλυτής αγοράς της IG Asia Pte.

Η αισιοδοξία γύρω από τις συνομιλίες για το ανώτατο όριο του αμερικανικού χρέους και το σχέδιο της χώρας να αναπληρώσει τα στρατηγικά της αποθέματα θα μπορούσαν να προσδώσουν στήριξη στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, πρόσθεσε.

Οι πυρκαγιές συνέχισαν να μαίνονται στην Αλμπέρτα, την κορυφαία επαρχία παραγωγής ενέργειας του Καναδά, διακόπτοντας την παραγωγή και προσθέτοντας κάποια στενότητα στην αγορά. Η Rystad Energy εκτιμά ότι περίπου 240.000 βαρέλια ημερησίως έχουν «παγώσει» λόγω των πυρκαγιών.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ