Νέα
  • ΓΔ: 1217.86 +0.72%
  • Τζίρος: 79,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Μην αποχαιρετάτε τα δολάριά σας ακόμη

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα δήλωσε σήμερα ότι δεν αναμένει να υπάρξει ταχεία μετατόπιση των αποθεμάτων του δολαρίου ΗΠΑ, λόγω του φόβου για πιθανή χρεοκοπία της χώρας ελλείψει συμφωνίας για το αμερικανικό χρέος.

«Η Ιστορία μάς λέει ότι ΗΠΑ θα παλέψουν με αυτή την αντίληψη περί στάσης πληρωμών…αλλά στο παρά ένα αυτό επιλύεται και είμαι βέβαιη ότι θα δούμε και πάλι αυτό το έργο», δήλωσε η Γκεοργκίεβα και πρόσθεσε πως ελπίζει ότι θα κυριαρχήσει η σύνεση.

Διαβάστε επίσης: Ρουμπινί: Προβλέπει θρίλερ για το χρέος των ΗΠΑ - Κίνδυνος κατάρρευσης των αγορών

Ερωτηθείσα σχετικά με την απο-δολαριοποίηση του κόσμου, η κ. Γκεοργκίεβα δήλωσε: «Δεν περιμένουμε μια ταχεία μετατόπιση των αποθεματικών, διότι ο λόγος που το δολάριο είναι αποθεματικό νόμισμα είναι η ισχύς της αμερικανικής οικονομίας και το βάθος των κεφαλαιαγορών της».

«Μην αποχαιρετάτε τα δολάριά σας ακόμη», δήλωσε, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ του Κατάρ στη Ντόχα, το οποίο διοργανώνει το Bloomberg.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ