Νέα
  • ΓΔ: 1204.11 -1.28%
  • Τζίρος: 74,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Rolls Royce: Σχέδιο εξορθολογισμού ανοίγει τον δρόμο για χιλιάδες απολύσεις

Πηγή: AP

Σε περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας θα μπορούσε να προσωρήσει η Rolls-Royce Holdings, καθώς η εταιρεία προσέλαβε συμβούλους με επικεφαλής την McKinsey & Co το πλαίσιο του εξορθολογισμού των εργασιών της, αναφέρουν οι Times.

Μέρος του σχεδίου εξυγίανσης θα περιλαμβάνει τη συνένωση των μη κατασκευαστικών τμημάτων σε καθένα από τα τμήματα πολιτικής αεροναυπηγικής, άμυνας και συστημάτων ενέργειας της εταιρείας, αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή. Ως αποτέλεσμα, το 10% των περίπου 30.000 θέσεων εργασίας στα τμήματα αυτά θα μπορούσε να καταργηθεί, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Derby είναι πιθανό να πληγούν περισσότερο από τις περικοπές, τονίζουν οι Times. Η Rolls-Royce δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση σχετικά με το εργατικό δυναμικό της. «Εργαζόμαστε με ρυθμό για τον μετασχηματισμό μας σε μια σειρά δραστηριοτήτων και μόνο ένα κομμάτι αυτών των αλλαγών αφορά στην επίτευξη οργανωτικής αποτελεσματικότητας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Rolls-Royce, Tufan Erginbilgic, έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα μετασχηματισμού, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων βασικών διοικητικών αλλαγών. 

Η παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία παλεύει με την παραγωγή εν μέσω έλλειψης ανταλλακτικών και εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού, σε συνδυασμό με τις διαταραχές που προκύπτουν από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, η οποία προμηθεύει τη βιομηχανία με βασικές πρώτες ύλες για τους κινητήρες αεροσκαφών, όπως το τιτάνιο. 

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ