Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κίνα: Εγκριθκαν 1,18 τρισ. γιουάν ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια με χαμηλότερα επιτόκια

H Κίνα ενέκρινε ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια οικονομικού ύψους 1,18 τρισεκατομμυρίου γουάν (0,15 τρισεκατομμυρίου ευρώ) μέσω του ταμείου στεγαστικών χρηματοδοτήσεων το 2022, με αποτέλεσμα να επωφεληθούν περισσότεροι αγοραστές σπιτιών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες, Πέμπτη.

Τα επιτόκια αυτών των δανείων κυμάνθηκαν από 0,9% ως 1,35% χαμηλότερα από το βασικό προνομιακό επιτόκιο, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι οι δανειολήπτες εξοικονόμησαν περίπου 208,9 δισεκατομμύρια γιουάν (27,21 δισεκατομμύρια ευρώ) από τις πληρωμές των επιτοκίων, σύμφωνα με τα στοιχεία μιας αναφοράς, που δημοσιοποίησαν από κοινού το υπουργείο των Οικονομικών, αλλά και το υπουργείο Στέγασης και Αστικής-Αγροτικής Ανάπτυξης , μαζί με τη Λαϊκή Κινεζική Τράπεζα.

Περισσότεροι από 67,83 εκατομμύρια δανειολήπτες έλαβαν συνολικά 2,14 τρισεκατομμύρια γουάν (0,28 τρισεκατομμύρια ευρώ) από το αναφερόμενο ταμείο την προηγούμενη χρονιά, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ίδιας αναφοράς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ