Νέα
  • ΓΔ: 1215.8 -0.16%
  • Τζίρος: 101,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ουκρανία: Το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 10,5% το Α' τρίμηνο

Πηγη ΑΠΕ ΜΠΕ

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της Ουκρανίας μειώθηκε κατά 10,5% το πρώτο τρίμηνο του έτους συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας.

Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωση ότι η μείωση ήταν μικρότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, γεγονός που υποδηλώνει ότι η οικονομία προσαρμόζεται στα γεγονότα που ακολούθησαν τη ρωσική εισβολή ταχύτερα από το αναμενόμενο.

Το υπουργείο ανέφερε ότι αρχικά ανέμενε το ΑΕΠ να μειωθεί κατά 14,1% το πρώτο τρίμηνο του 2023.

«Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η ουκρανική οικονομία προσαρμόζεται και ανακάμπτει με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις», δήλωσε η Γιούλια Σβιριντένκο, που εκτελεί χρέη αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας. Δήλωσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να επικεντρώνεται στη σταθεροποίηση της κατάστασης στον ενεργειακό τομέα και στην επίλυση προβλημάτων επιμελητείας που σχετίζονται με τις ουκρανικές εξαγωγές.

Η ουκρανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά περίπου ένα τρίτο πέρυσι ύστερα από τη ρωσική εισβολή. Φέτος, κυβέρνηση και αναλυτές αναμένουν οριακή ανάπτυξη.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ