Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γέλεν: Επέκρινε την Κίνα για τα τιμωρητικά μέτρα κατά αμερικανικών εταιρειών

Γέλεν

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, κάλεσε την Κίνα να κάνει μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο της οικονομίας της αγοράς και την επέκρινε για τα «τιμωρητικά» μέτρα που παίρνει κατά αμερικανικών εταιρειών καθώς και για τους νέους ελέγχους στις εξαγωγές ορισμένων κρίσιμων ορυκτών.

Η Γέλεν, που επισκέπτεται το Πεκίνο από χθες, είπε ότι οι κινήσεις αυτές υπογραμμίζουν την ανάγκη για ανθεκτικές και διαφοροποιημένες εφοδιαστικές αλυσίδες, ενώ προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα αντιδράσουν στις άδικες, όπως τις αποκάλεσε, οικονομικές πρακτικές της Κίνας.

Οι δηλώσεις έγιναν στο Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην Κίνα μετά από τις συναντήσεις που είχε με τον Κινέζο τσάρο της οικονομίας, Λιου Χε, και τον απερχόμενο κορυφαίο κεντρικό τραπεζίτη, Γι Γκανγκ, τις οποίες αξιωματούχος του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ χαρακτήρισε ουσιαστικές.  

Το ταξίδι της Γέλεν εντάσσεται στην προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου, η οποία κορυφώθηκε μετά την κατάρριψη κινεζικού αερόστατου που πετούσε πάνω από τις ΗΠΑ από τον αμερικανικό στρατό και τους εξαγωγικούς ελέγχους.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ