Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

ΙΕΑ: Η παγκόσμια κατανάλωση άνθρακα ανήλθε σε νέο υψηλό ρεκόρ το 2022

Η παγκόσμια κατανάλωση άνθρακα ανήλθε σε νέο υψηλό ρεκόρ το 2022 και θα παραμείνει σε αυτό το επίπεδο φέτος καθώς η ισχυρή αύξηση στην Ασία αντισταθμίζει τις μειώσεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ανέφερε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA).

Η κατανάλωση άνθρακα πέρυσι αυξήθηκε κατά 3,3% στους 8,3 δισεκ. τόνους, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση του ΙΕΑ για την αγορά άνθρακα.Φέτος και την επόμενη χρονιά, οι μικρές μειώσεις στην παραγωγή ενέργειας από την καύση άνθρακα πιθανόν να αντισταθμιστούν από τις αυξήσεις στη βιομηχανική παραγωγή του άνθρακα, σύμφωνα με την έκθεση

.Κατά το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, η ζήτηση για άνθρακα μειώθηκε ταχύτερα από το αναμενόμενο στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση –κατά 24% και 16%, αντίστοιχα.

Ωστόσο, η ζήτηση από τις χώρες με τη μεγαλύτερη κατανάλωση, την Κίνα και την Ινδία, αυξήθηκε περισσότερο από 5%, υπεραντισταθμίζοντας τις μειώσεις που σημειώθηκαν αλλού.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ