Νέα
  • ΓΔ: 1271.03 +0.50%
  • Τζίρος: 79,24 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μανχάταν: Ασύλληπτο ρεκόρ για το μέσο ενοίκιο - Στα 5.588 δολάρια τον μήνα

Πηγή: AP

Τα ενοίκια στο Μανχάταν σημείωσαν νέο υψηλό τον Ιούλιο, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια και η χαμηλή προσφορά ωθούν προς τα πάνω τις τιμές.

Το μέσο μηνιαίο ενοίκιο τον Ιούλιο ήταν 5.588 δολάρια, αυξημένο κατά 9% σε σχέση με πέρυσι, σημειώνοντας νέο ρεκόρ, σύμφωνα με έκθεση των Μiller Samuel και Douglas Elliman. Είναι η τέταρτη φορά μέσα σε πέντε μήνες που τα ενοίκια στο Μανχάταν καταγράφουν ρεκόρ.

Παρά τη μείωση του πληθυσμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο μέσος όρος των ενοικίων στο Μανχάταν είναι αυξημένος κατά 30% σε σύγκριση με το 2019. Ο Τζόναθαν Μίλερ, διευθύνων σύμβουλος της Miller Samuel, εταιρεία εκτιμήσεων και ερευνών, δήλωσε ότι τα ενοίκια του Αυγούστου θα μπορούσαν να σημειώσουν νέο ρεκόρ, επειδή συνήθως είναι μήνας αιχμής των ενοικίων, καθώς αρκετοί αναζητούν σπίτια για να μετακομίσουν πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
«Θα μπορούσαμε να δούμε άλλον έναν μήνα με ρεκόρ», δήλωσε ο Μίλερ.

Τα ραγδαία αυξανόμενα ενοίκια του Μανχάταν συνέχισαν να αψηφούν τις προβλέψεις των αναλυτών και των οικονομολόγων. Ο πληθυσμός του δήμου μειώθηκε κατά 400.000 άτομα μεταξύ Ιουνίου 2020 και Ιουνίου 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής των ΗΠΑ. Αν και οι ειδικοί λένε ότι ο πληθυσμός έχει αυξηθεί από πέρυσι, αναφέρουν ότι πιθανόν εξακολουθεί να είναι κάτω από το 2019.

Αδεια γραφεία - Στροφή στην ενοικίαση

Επιπλέον, σχεδόν τα μισά γραφεία στο Μανχάταν παραμένουν άδεια, λόγω της απομακρυσμένης εργασίας που εφαρμόζεται σε πολλές εταιρείες. Σύμφωνα με την Kastle Systems, τα γραφεία της Νέας Υόρκης ήταν κατειλημμένα μόνο κατά 48% στα τέλη Ιουλίου.
Παρόλα αυτά, τα ενοίκια συνεχίζουν να αυξάνονται. Οι μεσίτες τονίζουν ότι η έλλειψη διαμερισμάτων προς πώληση, λόγω των υψηλότερων επιτοκίων, έχει αναγκάσει πολλούς επίδοξους αγοραστές να στραφούν στην ενοικίαση

Ο Μίλερ δήλωσε ότι το απόθεμα των διαμερισμάτων προς ενοικίαση αυξήθηκε κατά 11% τον Ιούλιο. Ταυτόχρονα, ο αριθμός των νέων μισθώσεων που υπογράφηκαν μειώθηκε κατά 6% σε σύγκριση με πέρυσι.

Ο συνδυασμός της αύξησης του αποθέματος και της μείωσης των μισθώσεων υποδηλώνει ότι οι ενοικιαστές του Μανχάταν ίσως έχουν φτάσει τελικά στα οικονομικά τους όρια, δήλωσε ο Μίλερ, σύμφωνα με το CNBC.

«Φαίνεται ότι τα ενοίκια βρίσκονται πιθανώς κοντά στο σημείο καμπής», τόνισε. «Βλέπουμε τις συναλλαγές να διολισθαίνουν λόγω της ακρίβειας».

Τον Ιούλιο καταγράφηκε αύξηση σε όλα τα ενοίκια, από τα μικρά στούντιο έως τα μεγάλα διαμερίσματα. Ωστόσο, τα μεγαλύτερα και ακριβότερα διαμερίσματα είδαν τη μεγαλύτερη αύξηση των τιμών από την εποχή της πανδημίας.

Ενδεικτικά, στα στούντιο οι τιμές των ενοικίων αυξήθηκαν κατά 19%, ενώ οι μέσες τιμές σε διαμερίσματα τριών υπνοδωματίων εκτοξεύτηκαν κατά 36%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ