Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Η ΕΕ αποδεσμεύει 140 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη του αφγανικού λαού

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε να αποδεσμεύσει βοήθεια ύψους 140 εκατομμυρίων ευρώ για βασικές ανάγκες και βιοποριστικά μέσα στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, της γεωργίας και της οικονομικής χειραφέτησης των γυναικών στο Αφγανιστάν.

Η απόφαση να αποδεσμευτούν τα κεφάλαια, τα οποία έχουν παγώσει από τον Δεκέμβριο του 2022 ως απάντηση στην απόφαση των Ταλιμπάν να απαγορεύσουν στις γυναίκες να εργάζονται σε ΜΚΟ, έρχεται μετά από έξι μήνες παρακολούθησης και αξιολόγησης της αρχής "για τις γυναίκες από τις γυναίκες". Αυτή η αρχή διασφαλίζει ότι τα κορίτσια και οι γυναίκες του Αφγανιστάν συμμετέχουν σε όλες τις πτυχές της αλυσίδας παροχής βοήθειας.

Μιλώντας στη Νέα Υόρκη, η Επίτροπος για τις Διεθνείς Συνεργασίες, Γιούτα Γιουρπιλάινεν, είπε: "Γνωρίζουμε πόσο δύσκολο ήταν να αντιμετωπίσουμε την ολοένα και πιο σοβαρή κατάσταση στο Αφγανιστάν. Ωστόσο, κατά τους τελευταίους έξι μήνες η διεθνής κοινότητα έχει βρει έναν τρόπο να παρέχει την αναγκαία υποστήριξη σε γυναίκες, κορίτσια και άλλες ευάλωτες ομάδες. Αυτή η υποστήριξη προσφέρει λύσεις βιοπορισμού για εκατομμύρια, ενώ δεν αναγνωρίζει τις de facto αρχές των Ταλιμπάν".

Τα κονδύλια της ΕΕ θα συνεχίσουν να διοχετεύονται μέσω των υπηρεσιών του ΟΗΕ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και των διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων που εργάζονται επιτόπου. Η οικονομική στήριξη αποσκοπεί στην παροχή βοήθειας για τις βασικές ανάγκες του αφγανικού λαού, στον απόηχο των ανησυχητικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει στη χώρα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ