Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Goldman Sachs: Πλέον βλέπει μείωση των επιτοκίων της Fed το 4ο τρίμηνο του 2024

Goldman Sachs
Goldman Sachs / Πηγή: AP Images

Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs εκτιμούν πλέον ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα ξεκινήσει τον κύκλο μείωσης των επιτοκίων της το τέταρτο τρίμηνο του επόμενου έτους, αργότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη για μείωση το δεύτερο τρίμηνο.

Η Fed διατήρησε την Τετάρτη το επιτόκιο αναφοράς της αμετάβλητο στο εύρος 5,25% - 5,5% και προβλέπει μείωση μόνο κατά 50 μονάδες βάσης το επόμενο έτος, από μία ποσοστιαία μονάδα που εκτιμούσε νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης: Fed: Αφησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο - Πιθανή μία ακόμη αύξηση έως τέλος του έτους

Οι αξιωματούχοι της Fed «απομακρύνονται από την άποψη ότι η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής θα μπορούσε να επιβαρύνει την ανάπτυξη, με μεγάλη καθυστέρηση το επόμενο έτος, γεγονός που αποδυναμώνει το επιχείρημα για μείωση», ανέφεραν σε σημείωμά τους οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs με επικεφαλής τον Jan Hatzius.

«Πιστεύουμε πως αυτό σημαίνει ότι ο πληθωρισμός θα πρέπει να μειωθεί περισσότερο από ό,τι υποθέταμε προηγουμένως για να προχωρήσει η Fed σε μειώσεις», τόνισαν.

Προβλέψεις

Η Barclays αναμένει μείωση σε κάθε μία από τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις της Fed το 2024. Η Morgan Stanley, εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να αναμένει την πρώτη μείωση των επιτοκίων τον Μάρτιο του επόμενου έτους.

Οι τριμηνιαίες προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας έδειξαν ότι το επιτόκιο μπορεί να αυξηθεί ακόμη μία φορά φέτος, στο μέγιστο εύρος 5,50%-5,75%.

Ενώ η Goldman και η Morgan Stanley δεν αναμένουν άλλη αύξηση των επιτοκίων φέτος, η Barclays, η BofA και η Citigroup βλέπουν τη Fed να αποφασίζει άλλη μια αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ