Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ντεριπάσκα: Η Ρωσία άντεξε τiς δυτικές κυρώσεις

Ο Ρώσος μεγιστάνας, Ολεγκ Ντεριπάσκα,  δήλωσε ότι η Μόσχα άντεξε τις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν για την εισβολή της στην Ουκρανία και προειδοποίησε πως οι ελπίδες της Δύσης ότι θα μπορέσει με ένα τέτοιο μέσο του 19ου αιώνα να θέσει τέλος στον πόλεμο ή να προκαλέσει αλλαγή καθεστώτος είναι καταδικασμένες να αποτύχουν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ετοιμάζει τη ρωσική οικονομία των 2,1 τρισ. δολαρίων για έναν μακρύ πόλεμο στην Ουκρανία και έχει κατ' επανάληψη προκαλέσει τη Δύση, λέγοντας ότι απέτυχε να πλήξει τη Ρωσία, η οποία προβλέπεται να αναπτυχθεί κατά 2,8% φέτος και κατά 2,3% το επόμενο έτος.

Οι ελπίδες της Δύσης ότι θα προκαλούσε μια γρήγορη οικονομική κρίση στη Ρωσία αποδείχθηκαν ότι ήταν λανθασμένες: η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο δεν έχει πρόβλημα να πουλάει το πετρέλαιό της στις παγκόσμιες αγορές ενώ το εμπόριο βρίσκεται σε φάση άνθισης με την Κίνα --και με ορισμένες άλλες χώρες.

«Εξεπλάγην που οι ιδιωτικές εταιρίες ήταν τόσο ευέλικτες. Ημουν κατά βάση σίγουρος πως έως και το 30 τοις εκατό της οικονομίας θα κατέρρεε, αλλά ήταν πολύ λιγότερο», δήλωσε ο 55χρονος μεγιστάνας στους Financial Times (FT).

Ο Ντεριπάσκα δήλωσε πως ο αχανής πλούτος της Ρωσίας σε φυσικούς πόρους την έκανε πολύ ελκυστική για πολλούς --περιλαμβανομένης της Κίνας και άλλων χωρών-- ώστε να μην την εγκαταλείψουν ποτέ και πως οι ελπίδες της Δύσης ότι θα χρησιμοποιήσει τις κυρώσεις για να αλλάξει τους ηγέτες της Ρωσίας είναι καταδικασμένες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ