Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γερμανία: Μεγάλη μείωση του πληθωρισμού τον Σεπτέμβριο δείχνουν στοιχεία από τα κρατίδια

Σημαντική μείωση του πληθωρισμού στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο δείχνουν τα στοιχεία που ανακοίνωσαν σήμερα πέντε μεγάλα κρατίδιά της.

Τα στοιχεία αυτά ενισχύουν την πρόβλεψη ότι η Eurostat θα ανακοινώσει αύριο σημαντική μείωση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη - στο 4,5% από 5,2% τον Αύγουστο.

Ωστόσο, η αύξηση του πληθωρισμού στην Ισπανία στο 3,2% από 2,4% δείχνει ότι η μείωσή του δεν θα είναι γραμμική και η επιστροφή στον στόχο 2% της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν θα είναι δυνατή πριν το 2025.

Ο πληθωρισμός στα γερμανικά κρατίδια

Ο πληθωρισμός στα γερμανικά κρατίδια μειώθηκε περισσότερο από μία ποσοστιαία μονάδα, με τη μεγαλύτερη πτώση να σημειώνεται στη Βάδη-Βιρτεμβέργη, στο 5,1% από 7% τον Αύγουστο.

Τον χαμηλότερο πληθωρισμό σημείωσε η Βαυαρία (4,1% από 5,9%) και τον υψηλότερο το Βραδεμβούργο (στο 5,6% από 7,1%).

Οι αναλυτές προβλέπουν μείωση του πληθωρισμού της Γερμανίας στο 4,5% από 6,4% τον Αύγουστο, με τα επίσημα στοιχεία να αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα  στις 3 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ