Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γερμανία: Πτώση του πληθωρισμού στο 4,3% - Το χαμηλότερο επίπεδο μετά τον πόλεμο

O πληθωρισμός στη Γερμανία μειώθηκε τον Σεπτέμβριο στο χαμηλότερο επίπεδο από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μία εξέλιξη που μπορεί να αποτελεί την αρχή του τέλους στην περίοδο των μεγάλων αυξήσεων τιμών που την ταλανίζει.

Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 4,3% σε ετήσια βάση από 6,4% τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία.  Αναλυτές που είχαν ερωτηθεί από το Reuters ανέμεναν στο 4,6% τον πληθωρισμό.

Τα στοιχεία αυτά ενισχύουν την πρόβλεψη ότι η Eurostat θα ανακοινώσει αύριο σημαντική μείωση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, στο 4,5% από 5,2% τον Αύγουστο.

Ωστόσο, η Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα αύξηση του πληθωρισμού στο 3,2% από 2,4% τον Αύγουστο, δείχνοντας ότι η μείωση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη δεν θα είναι γραμμική, με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να προβλέπει ότι ο μεσοπρόθεσμος στόχος 2% θα επιτευχθεί το 2025.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ