Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Νέα μέτρα για την ελάφρυνση του φοιτητικού χρέους κατά 9 δισ.

Kατά 9 δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον θα ελαφρύνει το φοιτητικό χρέος δεκάδων χιλιάδων Αμερικανών,  ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Από το μέτρο αυτό θα ωφεληθούν 125.000 Αμερικανοί, όπως διευκρίνισε, κυρίως όσοι πάσχουν από αναπηρίες.

«Ο πρόεδρος έχει εδώ και καιρό την άποψη ότι το πανεπιστήμιο θα πρέπει να αποτελεί πύλη εισόδου προς τη μεσαία τάξη και όχι ένα βάρος για τις οικογένειες», τόνισε ο Λευκός Οίκος.

Συνολικά η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει επισημάνει ότι θέλει να διαγράψει 127 δισ. δολάρια φοιτητικού χρέους, ωφελώντας 3,6 εκατομμύρια δανειολήπτες.

Ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος έχει περιορισμένο περιθώριο ελιγμών μετά την απόφαση στα τέλη Ιουνίου του Ανώτατου Δικαστηρίου με την οποία ακυρώθηκε προηγούμενο μέτρο της κυβέρνησης Μπάιντεν που αφορούσε πολύ μεγαλύτερο αριθμό δανειοληπτών και θα διέγραφε πολλές εκατοντάδες δισεκατομμύρια χρέους.

Η ανώτατη εκπαίδευση στις ΗΠΑ κοστίζει πολύ ακριβά και περισσότεροι από 43 εκατ. άνθρωποι έχουν λάβει φοιτητικά δάνεια τα οποία πρέπει να αποπληρώσουν. Το συνολικό ποσό των φοιτητικών δανείων ανέρχεται στο 1,6 τρισ. δολάρια.

Από την αρχή της εβδομάδας ο Δημοκρατικός πρόεδρος έχει επιλέξει να διατηρήσει αποστάσεις από το χάος που επικρατεί στο Κογκρέσο εξαιτίας των εσωκομματικών διαφορών στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Αντιθέτως, ο 80χρονος πρόεδρος, υποψήφιος εκ νέου για τον θώκο στις εκλογές του 2024, προτιμά να επικεντρωθεί στην προώθηση οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ