Νέα
  • ΓΔ: 1411.73 -0.11%
  • Τζίρος: 29,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χάκερ χτύπησαν τη μεγαλύτερη τράπεζα της Κίνας - Αναταραχή και στην αμερικανική αγορά ομολόγων

Πηγή: Pixabay

Μια κυβερνοεπίθεση που απαιτεί λύτρα (επίθεση ransomware) στον κλάδο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της μεγαλύτερης τράπεζας της Κίνας, Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) έφερε αναταραχή στην αγορά των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, αναγκάζοντας τους πελάτες της (ICBC) να επαναδρομολογήσουν τις συναλλαγές, δήλωσαν παράγοντες της αγοράς την Πέμπτη.

Στις επιθέσεις ransomware, οι χάκερ κρυπτογραφούν τα συστήματα ενός οργανισμού και απαιτούν πληρωμές λύτρων σε αντάλλαγμα για το ξεκλείδωμά τους. Δεν ήταν άμεσα σαφές ποιος βρισκόταν πίσω από την επίθεση.

Την Πέμπτη, οι συναλλαγές που διαχειρίζεται η μεγαλύτερη τράπεζα του κόσμου στη μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη διέσχισαν το Μανχάταν σε ένα στικάκι USB.

Η αμερικανική μονάδα της Industrial & Commercial Bank of China Ltd. είχε πληγεί από κυβερνοεπίθεση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκκαθαρίσει μεγάλο μέρος των συναλλαγών του αμερικανικού Δημοσίου, αφού οι οντότητες που ήταν υπεύθυνες για τον διακανονισμό των συναλλαγών αποσυνδέθηκαν γρήγορα από τα πληγέντα συστήματα. Αυτό ανάγκασε την ICBC να στείλει τα απαιτούμενα στοιχεία διακανονισμού στα εν λόγω μέρη μέσω ενός αγγελιοφόρου που μετέφερε ένα στικάκι, καθώς ο κρατικός δανειστής έτρεχε να περιορίσει τη ζημία.

Οι Financial Times ανέφεραν ότι η ένωση Securities Industry and Financial Markets είπε για πρώτη φορά στα μέλη της την Τετάρτη ότι η ICBC Financial Services χτυπήθηκε από λογισμικό ransomware, το οποίο παραλύει τα συστήματα υπολογιστών εκτός εάν πραγματοποιηθεί πληρωμή.

Η επίθεση εμπόδισε την ICBC FS να διακανονίσει το trading των αμερικανικών κρατικών ομολόγων για λογαριασμό άλλων συμμετεχόντων στην αγορά, σύμφωνα με traders και τράπεζες, με ορισμένες συναλλαγές μετοχών να επηρεάζονται επίσης. Συμμετέχοντες στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων των hedge funds και των διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων, αναδρομολόγησαν τις συναλλαγές.

Μια ειδοποίηση στον ιστότοπο της ICBC FS το βράδυ της Πέμπτης επιβεβαίωσε ότι «ήταν αντιμέτωπη με μια επίθεση ransomware που είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή ορισμένων συστημάτων [οικονομικών υπηρεσιών]».

Με πληροφορίες από Bloomberg και Financial Times

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ