Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Διχασμένοι οι αναλυτές σε Goldman Sachs και Morgan Stanley για την πορεία των επιτοκίων

Οι οικονομολόγοι της Morgan Stanley προβλέπουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα προβεί σε βαθιές μειώσεις των επιτοκίων τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς ο πληθωρισμός θα μειωθεί, ενώ οι αναλυτές της Goldman Sachs αναμένουν λιγότερες μειώσεις και μεταγενέστερη έναρξη.

Η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Ιούνιο του 2024, θα συνεχίσει τον Σεπτέμβριο και έπειτα σε κάθε συνεδρίαση από το τέταρτο τρίμηνο και μετά, ενώ κάθε φορά η μείωση θα είναι κατά 25 μονάδες βάσης, ανέφεραν οι αναλυτές της Morgan Stanley. Σύμφωνα με αυτές τις προβλέψεις, το επιτόκιο θα φθάσεις στο 2,375% μέχρι το τέλος του 2025.

Η Goldman Sachs, από την πλευρά της, βλέπει την πρώτη μείωση κατά 25 μονάδες βάσης το τέταρτο τρίμηνο του 2024, ακολουθούμενη από μία μείωση ανά τρίμηνο μέχρι τα μέσα του 2026 - συνολικά 175 μονάδες βάσης, με τα επιτόκια να εγκαθίστανται σε ένα εύρος στόχου 3,5%-3,75%.

Οι προβλέψεις της Goldman Sachs είναι πιο κοντά στης κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. Οι εκτιμήσεις της Fed από τον Σεπτέμβριο προβλέπουν μείωση του επιτοκίου στο 3,9% στο τέλος του 2025

Η ομάδα της Morgan Stanley βλέπει μια αδύναμη οικονομία που δικαιολογεί μεγαλύτερο μέγεθος χαλάρωσης, χωρίς όμως ύφεση.

Αναμένουν ότι η ανεργία θα κορυφωθεί στο 4,3% το 2025, έναντι της εκτίμησης της Fed για 4,1%. Η ανάπτυξη και ο πληθωρισμός θα είναι επίσης πιο αργοί από ό,τι προβλέπουν οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ